Singapore Airlines afviser Qantas

Singapore Airlines har afvist et frieri fra australske Qantas. Singapore Airlines vil ikke overveje en sammenslutning før den australske regering har lukket op for større frihed og mere konkurrence over Stillehavet på vejen fra Australien til USA.  Det var den australske premierminister John Howard, som luftede ideen for Singapores leder Lee Hsien Loong om at slutte Asiens to største og mest profitable flyselskaber sammen under Asia-Pacific Economic Co-operation topmødet i Sydkorea.

“Emnet har allerede været drøftet og debatteret ivrigt de sidste måneder,”  siger Singapore Airlines talsmand Stephen Forshaw. ” Vi har sagt hele tiden, at før en sammenslutning, skal der ske betydelige liberaliseringer. Ideen er forud for sin tid. Qantas og Singapore Airlines er konkurrenter. Det betyder at kunderne vinder, fordi de har en valgmulighed. Vi tror der er flere muligheder i at konkurrere, bl.a. på Australien – USA ruten,” siger Stephen Forshaw. Han tilføjer at Singapore Airlines i øjeblikket kun vil overveje samarbejde om bl.a. vedligehold.

I øjeblikket flyver kun United Airlines og Qantas på ruten Sydney – Los Angeles. Qantas kontrollerer 75 procent af markedet, som bidrager med 15 procent af selskabets overskud. Den australske regering overvejer i øjeblikket at give tilladelse til, at Singapore Airlines kan samle passagerer op i enten Melbourne eller Sydney på ruten til Los Angeles. Regeringen overvejer også, om man skal lempe restriktionerne for ejerskab i Qantas.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.