Hemmelig plan om fyring

Hvis ledelsen ikke kan gennemtvinge de nationale ansættelser, vil de ty til massefyringer og tvangsforflytninger.

Det er hvad piloterne i SAS kan vente sig, ifølge hemmelige interne papirer som Berlingske Tidende er kommet i besiddelse af. Det strider mod de hidtidige udmeldinger om, at man har arbejdet på en mindelig løsning på konflikten.

Planen er rundsendt af den svenske basechef Kristian Nyblom til en lang række SAS-chefer og den øverste koncernledelse. Den indeholder tre modeller med fyringer med en opsigelsesperiode på seks måneder.

Efter det er kommet frem, at planen er sendt rundt, er forhandlingerne mellem piloterne endt i et totalt kollaps og omkring 1. marts overføres 900 piloter til de nationale selskaber.

Mogens Holgaard, formand for piloterne, mener det er middelalderlig virksomhed SAS her udviser, hvor trusler ses som den eneste anvendelige motivationsfaktor.

(Berlingske Tidende 17.2. 2006)

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.