Sidste chance for Jørgen Lindegaard

2005 ser ud til at blive et skæbneår for koncernchef i SAS, Jørgen Lindegaard, som siden sin tiltræden på posten i 2001 kun har kunnet fremlægge årsregnskaber med underskud. Lindegaard har hidtil kunnet dække sig ind under, at hans år på posten har været en turbulent periode for luftfartsbranchen primært pga. lavprisselskabernes markante tryk på billetpriserne. Det, der ser ud til at blive koncernchefens problem, er, at sidste del af spareplanen ”Turnaround 2005” bliver forsinket. Meldingen lyder indtil videre på et års forsinkelse, men en række analytikere er usikre på, hvorvidt det er realistisk at målet nås. Det vil være et personligt nederlag for Lindegaard, vurderer analytiker Stig Nymann fra Sydbank: ”Lindegaard har knyttet meget betydning til spareplanen og er i meget høj grad gået i spidsen for den. Hvis ikke den bliver gennemført, kan det blive et problem for ham.”
(Politiken, 11/2)

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.