Easyjet som afløser for Air Berlin

LUFTFART: Tyske medier har travlt med at spekulere om, hvem der overtager ’stumperne’ fra konkurstruede Air Berlin. Nu er Easyjet på landingsbanen og vil angiveligt fra Düsseldorf bl.a. overtage selskabets rute til København.

Britiske Easyjet, der i dag kun har nogle få procent af det tyske marked – overgået af Lufthansa, Lufthansas datterselskaber, Eurowings, samt Air Berlin og Ryanair, vil angiveligt gerne overtage en større bid af Air Berlin, der sidste uge gik i kontrolleret betalingsstandsning. Det skete efter Etihad Airways fra Abu Dhabi, der ejer over 29 pct. af aktierne, smækkede pengekassen i efter udsigt til nye milliardtab.

I går skrev den tyske avis Rheinische Post, at Easyjet, Europas næststørste lavprisselskab efter irske Ryanair, planlægger at overtage en større del af Air Berlins-ruter ud af Düsseldorf – ruterne fra Düsseldorf er til Berlin, Hamborg, København, München og Zürich.

Lufthansa er fortsat i forhandlinger om at overtage hele eller dele af Air Berlin.

Men som følge af indvendinger fra de tyske konkurrence-myndigheder, kan Lufthansa ikke overtage alle Air Berlins ruter, hvor det bliver eneste konkurrent på ruter med Lufthansa-ejede Eurowings, lyder det.​