Easyjet afviser strejkefrygt

easyjetFLYSELSKABER: Forhandlingerne om ny overenskomst mellem Easyjet og de kabineansatte i Storbritannien er brudt sammen. Easyjet er sikker på at kunne gennemføre sommerprogrammet, men de ansattes fagforening overvejer afstemning om strejke. 

Forhandlingerne mellem fagforeningen Unite, der repræsenterer en del af Easyjets kabineansatte i England, og Easyjet – Europas næststørste lavprisselskab efter Ryanair – er brudt sammen.

Easyjet siger, at man er sikker på alligevel at kunne gennemføre sit sommerprogram, bl.a. fordi hovedparten af de kabineansatte ikke er medlem af Unite.

Easyjet har tilbudt de kabineansatte en lønforhøjelse på 4,1 pct. og kabinechefer en stigning på 5,1 pct. fordelt over to år med tilbagevirkende kraft fra januar i år.

Fagforeningen Unite har afvist Easyjets tilbud, bl.a. med henvisning til, at flyselskabet i dette regnskabsår forventer at lande et overskud på over fem milliarder kr.

Easyjet siger, at udspil til lønforhøjelser er over inflationsniveauet og mere end hvad Unite-medlemmer i f.eks. British Airways har fået i lønforhøjelse. Faktisk, siger Easyjet, får vores kabineansatte i England den højeste løn i branchen med i snit over 250.000 kr.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at Unite vil informere Easyjet om, at man vil foreslå sine medlemmer afstemning om en strejke.

Easyjet er 3. største flyselskab i Københavns Lufthavn med 1,5 mio. passagerer på de 12 ruter sidste år. Den kommende vintersæson ventes Easyjet at øge sin kapacitet på Københavns Lufthavn med 15 pct., enten med nye ruter eller flere afgange.