easyJet forøger sit underskud

Det britiske lavprisselskab havde et nettounderskud på 192 millioner pund – 1,7 milliarder kroner – i første halvdel af flyselskabets forskudte regnskabsår mod et nettounderskud for et år siden på 15 millioner pund.

Omsætningen i halvåret var 3,2% bedre end for et år siden og endte på 1,83 milliarder pund.

“Underskuddet er på niveau med markedets forventninger og afspejler blandt andet, at påsken i år faldt i april, mens den sidste år lå i marts. Hertil kommer valutauro, som er beregnet til en negativ effekt på cirka 127 millioner pund på bundlinjen”, siger easyJets CEO Carolyn McCall. “easyJet leverede en solid drift i vintermånederne med stærk omkostningskontrol, styrkede driftsydelser og med den forventede omsætning”.

Kapaciteten steg med 8,4%, men blev overgået af en stigning på 9% i passagertallet i første halvår til en rekord på 33,8 millioner fra 31 millioner for et år siden. Load factor bød også på rekord med 90,2% mod 89,7% i første halvår sidste år.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.