Efter konkursen i Thomas Cook UK vil Easyjet genstarte sin turoperatørvirksomhed med navnlig rejser fra Storbritannien til feriedestinationer ved Middelhavet. Pressefoto fra Easyjet.

Easyjet genåbner som rejsearrangør

I kølvandet på Thomas Cook UK’s konkurs aktiverer Easyjet sit rejsearrangør-virksomhed, som ellers blev lukket for nogle år siden. Den store rejsekoncern vil atter ind på dette milliardmarked.

Der er tilsyneladende et hul på blandt andet det britiske marked for pakkerejser sydpå efter store Thomas Cook UK krakkede sidst i september.

I hvert fald meddelte Europas næststørste lavprisflyselskab, britiske Easyjet i dag, at det inden jul atter i markedet med pakkerejser til mange af sine feriedestinationer i det sydlige Europa.

Her Easyjet ifølge egne oplysninger samarbejde med flere tusinde hoteller ligesom det er det britiske flyselskab med flest ruter til sydeuropæiske feriedestinationer.

Udover at genstarte forretningsområdet med pakkerejser, kan Easyjet med det genoptagne initiativ også øge sine indtægter efter en generel nedgang i koncernens indtjening, skriver BBC.

Easyjets svenske koncernchef, Johan Lundgren, siger til BBC: ”Det samlede årlige salg indenfor pakkerejser i Europa er på omkring 61 milliarder pund (cirka 530 milliarder kroner, red) – alene i Storbritannien købes der årligt pakkerejser for cirka 13 milliarder pund – og væksten er omkring seks procent om året.”

Ferie på frit valgt antal dage
”Ferierejsende holder ikke bare én uges ferie eller to – men efterspørger ferier i det antal dage, der passer dem. Easyjet ser frem til muligheden for at blive en væsentlig aktør på dette marked,” siger koncernchefen.

Fra Easyjet lyder det også, at dets research viser et ønske blandt ferierejsende for en kombination af fleksible flyafgange og skræddersyede ferieoplevelser med et bredt udbud af hoteller.

Rejsebrancheanalytiker Julie Palmer siger til BBC, “at Easyjet bruger det nuværende postyr i den britiske rejseindustri til atter at kommer ind på denne del af markedet” med pakkerejser. Easyjet samler efterladenskaberne op efter andre flyselskaber, der ikke kun klare sig som følge af svigtende efterspørgsel.”

I det regnskabsår, der sluttede med udgangen af september i år, havde Easyjet 96,1 millioner passagerer, en stigning på 8,6 procent sammenlignet med forrige regnskabsår.

Easyjet råder ifølge sin hjemmeside over foreløbig 329 Airbus-fly som betjener op til 1.036 ruter mellem 161 lufthavne i 35 primært europæiske lande.

Relaterede artikler:

Vinduespassagerer skal boarde først i Gatwick

EasyJet køber Thomas Cook-slots i Gatwick

Easyjet modtog Airbus A320 nummer 9.000