Easyjet ønsker ny europæisk licens

 

LUFTFART: Britiske Easyjet har siden beslutningen ved den britiske folkeafstemning om at forlade EU signaleret behov for ny driftstilladelse i et EU-land. Nu er valget faldet på et EU-land, der bliver hjemsted for nyt flyselskab: ’Easyjet Europe’.

Easyjet, der sidste år var fjerdestørste flyselskab i Københavns Lufthavn med næsten 1,6 mio. passagerer, skal have en ny driftstilladelse, AOC (Air Operator’s Certificate) i et EU-land. Valget er faldet på Østrig, hvor Easyjet vil oprette flyselskabet Easyjet Europe med hovedkvarter i Wien.

Baggrunden er den såkaldte Brexit-afstemning, hvor Storbritannien vil forlade EU-samarbejdet. Det betyder bl.a. at Storbritannien skal forhandle en lang række nye aftaler på plads med EU, herunder luftfart. Og Storbritannien kan ikke være sikker på samme vilkår som i dag, derfor har bl.a. Easyjet behov for at etablere sig i et EU-land.

Omkring halvdelen af Easyjets ca. 75 mio. årlige passagerer er på ruter mellem de 27 EU-lande.

Easyjet har i dag to AOC’er, en i Storbritannien, Easyjet UK (der har 140 fly og 6.000 medarbejdere), og en i Schweiz, Easyjet Switzerland, med 25 fly og 950 ansatte.

Easyjet har også baseret 100 Airbus A320 og 4.000 medarbejdere i seks EU-lande. Når Easyjet Europe er etableret vil selskabet registrere omkring 110 af sine fly i det østrigske selskab, skriver hjemmesiden ATWonline.com

Easyjet har fløjet til Østrig i 11 år og har i dag 20 europæiske ruter fra fire østrigske lufthavne. I alt har Easyjet i dag 870 ruter mellem 138 lufthavne i 31 lande.​

x

Læs Også

Stewardesser får lov til at gå i bukser

De 7.000 kvindelige kabineansatte hos Cathay Pacific slipper for krav om at gå i uniformsnederdele. Det skyldes også, siger fagforening, #MeToo-bevægelsen på sociale medier mod seksuelle krænkelser af kvinder.

Air New Zealand får hidtil længste rute

Med en flyvetid på 16 timer åbner Star Alliance-medlemmet i november ny direkte rute til en af verdens største lufthavne. Som led i aftalen øger amerikansk flyselskab på New Zealand.

Lufthansa med tre nye A380-ruter fra München

Lufthansa har flyttet fem af sine 14 Airbus A380 til München, hvorfra de skal dække det stigende behov for langdistanceflyvninger.

Flyselskab klar med flyvende smølfer

Brussels Airlines har netop præsenteret endnu et fly med en særbemaling - en hyldest til den belgiske tegneserie Smølferne, der i år fejrer 60 års fødselsdag.

BA, Lufthansa og Air France størst på USA fra Europa

Antallet ombordstegne passagerer på internationale flyvninger fra USA blev sidste år i alt 223,4 millioner – der var 5 udenlandske flyselskaber på Top 10.

Flyselskaber drøftede kampen om kunderne

Rejsebureauer med et simpelt produkt vil dø. Omvendt har rejsebureauer en kontakt til kunden, flyselskabet ikke har, lød det, da ekspertpanel debatterede fremtidens luftfart på møde i København.