Easyjet ønsker ny europæisk licens

 

LUFTFART: Britiske Easyjet har siden beslutningen ved den britiske folkeafstemning om at forlade EU signaleret behov for ny driftstilladelse i et EU-land. Nu er valget faldet på et EU-land, der bliver hjemsted for nyt flyselskab: ’Easyjet Europe’.

Easyjet, der sidste år var fjerdestørste flyselskab i Københavns Lufthavn med næsten 1,6 mio. passagerer, skal have en ny driftstilladelse, AOC (Air Operator’s Certificate) i et EU-land. Valget er faldet på Østrig, hvor Easyjet vil oprette flyselskabet Easyjet Europe med hovedkvarter i Wien.

Baggrunden er den såkaldte Brexit-afstemning, hvor Storbritannien vil forlade EU-samarbejdet. Det betyder bl.a. at Storbritannien skal forhandle en lang række nye aftaler på plads med EU, herunder luftfart. Og Storbritannien kan ikke være sikker på samme vilkår som i dag, derfor har bl.a. Easyjet behov for at etablere sig i et EU-land.

Omkring halvdelen af Easyjets ca. 75 mio. årlige passagerer er på ruter mellem de 27 EU-lande.

Easyjet har i dag to AOC’er, en i Storbritannien, Easyjet UK (der har 140 fly og 6.000 medarbejdere), og en i Schweiz, Easyjet Switzerland, med 25 fly og 950 ansatte.

Easyjet har også baseret 100 Airbus A320 og 4.000 medarbejdere i seks EU-lande. Når Easyjet Europe er etableret vil selskabet registrere omkring 110 af sine fly i det østrigske selskab, skriver hjemmesiden ATWonline.com

Easyjet har fløjet til Østrig i 11 år og har i dag 20 europæiske ruter fra fire østrigske lufthavne. I alt har Easyjet i dag 870 ruter mellem 138 lufthavne i 31 lande.​

x

Læs Også

Flere restauranter til lufthavnen

Til sommer er Københavns Lufthavn klar med udvidelse af Terminal 2 med 25 nye butikker og restauranter.

Rekordår for London Gatwick

London Gatwick kom ud af 2017 efter sin travleste december nogensinde, da 3,2 millioner passagerer benyttede lufthavnen, hvilket var en stigning på 1,5 procent i forhold til december 2916.

Officielt: Airbus lufter stop for A380

Airbus har svært ved at sælge dobbeltdækkerflyet. Nu antyder topdirektør, at produktionen måske indstilles.

Ny passagerrekord i München

Tysklands næststørste lufthavn rundede sidste år 44,6 millioner passagerer.

Alsie Express får seat-only til udlandet

Det danske flyselskab vil i sommersæsonen sælge billetter til sydeuropæisk land – og får ny indenrigsrute.

AirBaltic lander ny passagerrekord

Det lettiske flyselskab airBaltic havde sidste år fremgang i passagertallet på 22 procent.