Easyjet ønsker ny europæisk licens

 

LUFTFART: Britiske Easyjet har siden beslutningen ved den britiske folkeafstemning om at forlade EU signaleret behov for ny driftstilladelse i et EU-land. Nu er valget faldet på et EU-land, der bliver hjemsted for nyt flyselskab: ’Easyjet Europe’.

Easyjet, der sidste år var fjerdestørste flyselskab i Københavns Lufthavn med næsten 1,6 mio. passagerer, skal have en ny driftstilladelse, AOC (Air Operator’s Certificate) i et EU-land. Valget er faldet på Østrig, hvor Easyjet vil oprette flyselskabet Easyjet Europe med hovedkvarter i Wien.

Baggrunden er den såkaldte Brexit-afstemning, hvor Storbritannien vil forlade EU-samarbejdet. Det betyder bl.a. at Storbritannien skal forhandle en lang række nye aftaler på plads med EU, herunder luftfart. Og Storbritannien kan ikke være sikker på samme vilkår som i dag, derfor har bl.a. Easyjet behov for at etablere sig i et EU-land.

Omkring halvdelen af Easyjets ca. 75 mio. årlige passagerer er på ruter mellem de 27 EU-lande.

Easyjet har i dag to AOC’er, en i Storbritannien, Easyjet UK (der har 140 fly og 6.000 medarbejdere), og en i Schweiz, Easyjet Switzerland, med 25 fly og 950 ansatte.

Easyjet har også baseret 100 Airbus A320 og 4.000 medarbejdere i seks EU-lande. Når Easyjet Europe er etableret vil selskabet registrere omkring 110 af sine fly i det østrigske selskab, skriver hjemmesiden ATWonline.com

Easyjet har fløjet til Østrig i 11 år og har i dag 20 europæiske ruter fra fire østrigske lufthavne. I alt har Easyjet i dag 870 ruter mellem 138 lufthavne i 31 lande.​

x

Læs Også

SAS klar med særpriser til erhvervskunder

Med SAS For Business tilbyder selskabet nu små og mellemstore firmaer, de såkaldte SME’er, op til 6 procent rabat, også på indenrigs i USA. SAS Credits er på vej ud.

Ny EU-dom øger flypassagerers ret ved strejker

Trafikstyrelsen i Danmark må ændre praksis efter ny dom fra EU-Domstolen om at strejke hos flypersonale alligevel ikke er en ”usædvanlig omstændighed” – og at passagererne derfor har krav på kompensation.

Klar med snacks og drikkevarer i lufthavnsgate

Hamborgs Lufthavn tester i denne tid nyt servicekoncept, hvor passagerer inden afrejse online kan bestille morgenmad og drikke til levering i gaten.

5.500 heste på vingerne i Schiphol

Ifølge den hollandske storlufthavn er heste den type pattedyr, Schiphol har flest af om året. Og afhængig af, hvad ejeren vil betale, kan de flyve på economy, business eller first class…

Landshold på indflyvning til Rusland

I disse dage ankommer hovedparten af de 32 landshold der skal spille VM-slutrunden i fodbold, der begynder på torsdag.

LOT fejrer polsk selvstændighed med særmalet Dreamliner

I år er det 100 år siden Polen atter blev uafhængigt. Det markerer det polske Star Alliance-medlem med en Boeing B787 Dreamliner i særlig bemaling til sine langruter.