Easyjet-piloter varsler strejker

easyjet cockpit pilotFLYSELSKABER: Piloterne hos Easyjet i Frankrig og Portugal bebuder strejker denne måned – de mener Easyjet har brudt indgåede aftaler om bedre lønforhold.

Easyjets piloter i Frankrig strejkede ifølge standby.dks oplysninger i går, søndag, og vil fortsætte med sporadiske strejker gennem julemåneden – uden på forhånd at sætte dato på.

Deres pilotkolleger i Portugal har til gengæld sat dato på mulige strejkedage, hvis ikke striden med Easyjet bliver løst. Det bliver 13. december samt 24., 26. og 31. december samt 1. januar.

Ifølge standby.dks oplysninger skyldes strejkerne, at Easyjets ledelse ikke overholder indgåede aftaler med piloterne.

F.eks. fik Easyjets piloter angiveligt lovning på, at hvis de accepterede lønstigning i foråret, der var under inflationen, ville de få nogle ”lifestyle” options i dette efterår. Men nu lyder det fra Easyjet, at dette er der alligevel ikke råd til, selv om piloterne ikke tog nogen lønforhøjelse for et halvt år siden. Samtidig har Easyjet netop landet milliardoverskud og vil udbetale 1,5 milliarder kr. til aktionærerne.

Easyjet er tredjestørste flyselskab i Københavns Lufthavn med 12 ruter. Til april lukker dog ruten mellem København og Lissabon, til gengæld åbner Easyjet i starten af april ny base i Hamborg med bl.a. én daglig flyvning til København – SAS har til sammenligning fem flyvninger på hverdage.