EasyJet udfordrer SAS

Lavprisselskabet EasyJet har fået et godt øje til det nordiske marked. I efteråret øger det store internationale flyselskab ruteantallet i Norden fra to til seks, og det kan meget vel være startskuddet til endnu en hård konkurrent for SAS, skriver Berlingske Tidende i dag.

»Jeg kan ikke sige, at vi har 20 ruter i Norden i 2010, men forhåbentlig vokser vi yderligere i fremtiden. Det vil afhænge af, hvordan de nye ruter udvikler sig, men vi er kommet for at blive. Over de næste fem år vil vi stadig gå efter en markant vækst«, siger Easyjets kommunikationschef, Oliver Aust.

Planerne om en decideret lavpristerminal i Københavns Lufthavn følges med stor interesse hos Easyjet. »Hvis København får en ægte lavpristerminal, øger det naturligvis chancen for, at der kommer mere EasyJet-trafik. Det er et marked, hvor der måske har været for få lavprisselskaber til at få priserne ned«, siger Oliver Aust.

EasyJet har 162 fly og flyver til mere end 100 lufthavne i 26 lande. I de seneste 12 måneder har selskabet haft 40 mio. passagerer.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.