Fordobling af antallet af Prag-rejsende fra København

Tjekkiets hovedstad Prag boomer som rejsemål ud af København. Ifølge de seneste statistikker fra Københavns Lufthavne A/S er passagertallet på ruterne mellem København og Prag vokset med hele 43 pct. i år, svarende til, at godt 25.000 flere rejsende, har lagt kursen efter den centraleuropæiske destination.
Baggrunden for den kraftige vækst i passagertallet til Prag menes at være den skærpede konkurrence mellem de flyselskaber, som beflyver destinationen. Såvel SAS som CSA har længe fløjet mellem Prag og København, og i april i år startede også Sterling op på ruten. I juli kom så lavprisselskabet Smart Wings til, og dermed beflyves ruten af fire forskellige flyselskaber.
Selvom væksten til Prag er stor, er destinationen dog ikke den, der har haft den største vækst i år. Faktisk er Prag ”kun” nr. syv på listen over de hurtigst voksende destinationer. Listen toppes med byerne Stockholm og Reykjavik.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.