Efterår skaber rejselyst fra Aalborg Lufthavn

aalborg-lufthavnEfterårsferie medvirker til massiv fremgang i chartertrafikken, der sammen med fortsat vækst i indenrigstrafikken gør oktober 2016 til den største oktober måned nogensinde for Aalborg Lufthavn.

141.081 passagerer rejste til og fra Aalborg Lufthavn i oktober 2016 mod 137.268 i 2015 – en fremgang på 2,8%.

Oktober markerer overgangen fra sommersæson til vintersæson, hvor de sidste sommercharter-gæster og de første vintercharter-gæster rejser fra og til Aalborg Lufthavn. I oktober ligger også nogle af årets største rejsedage i forbindelse med skolernes efterårsferie, der i år har medvirket til rekordmange charterrejsende.

Chartertrafikken er gået frem med 24,1% procent i forhold til samme måned sidste år, idet 25.259 fløj til og fra Aalborg Lufthavn i oktober 2016 i forhold til 20.354 i oktober 2015.

”Weekenden op til efterårsferien betyder altid ekstra travle rejsedage og har i år resulteret i den største rejseweekend nogensinde. Aalborg Lufthavn fortsætter den gode udvikling som eftertragtet charterlufthavn, hvor charterbureauerne kan levere et stærkt produkt. Det giver forhåbninger om flere charterafgange og nye spændende rejsemål til næste års sommerprogram”, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Indenrigsruten mellem Aalborg og København, betjent af SAS og Norwegian, er i fortsat vækst med stor efterspørgsel – nu for 12. måned i træk. Siden november 2015 har der været vækst i antallet af rejsende. Den store efterspørgsel er direkte årsag til, at SAS i oktober udvidede kapaciteten på ruten, hvor de på to af de ni daglige afgange erstatter det 72-personers fly med større fly – med plads til 168 personer.

Indenrigstrafikken viser en fremgang på 7,0%. 82.512 passagerer fløj til og fra København i oktober 2016 mod 77.115 året før.

Fra marts 2017 åbner SAS rute mellem Aalborg og Oslo med seks ugentlige afgange: ”Det er meget tilfredsstillende, at SAS åbner en direkte rute til Oslo. Ruten vil ikke mindst tiltrække norske fritidsrejsende, som får nem adgang til Aalborg og Nordjylland. Her vil det kommende incoming bureau i Nordjylland også vise sin styrke ved at trække de norske turister til det nordjyske”, siger Søren Svendsen.

I oktober var der tilbagegang i udenrigstrafikken på 16,3%. 33.310 passagerer fløj direkte fra Aalborg til udlandet, hvor tallet var 39.799 passagerer i oktober sidste år.