Efterårsferie på Trelleborg

trelleborgVikingeborgen Trelleborg ved Slagelse slutter sæsonen med oplevelser for alle aldre. Gennem hele ferieugen kan man øve krigertræning eller være en del af kong Harald Blåtands hird.

Prøv vikingernes langbuer og få demonstreret vikingekrigerens sværd, lange spyd og svære ringbrynje. I smedjen kan man støbe sin egen kopi af en ægte vikingekrigeramulet.

I landsbyhusene og i krigernes langhus vil vikinger tilberede vikingetidens efterårsretter. Her kan man smage vikingegryde, hirsegrød og suppe kogt på skank. Hver dag viser museets formidlere rundt. På turen besøges langhuset med smagsprøver på vikingetidens mad og søde mjød. Sid ved langilden og hør fortællinger fra vikingernes verden.

Trelleborgs nye vikingedukker fortæller myter om de gamle guders verden. Dukketeatret er mest for museets yngste gæster. Hør historien om Lokes uvorne børn og hvordan Guderne fangede Fenrisulven. Mød Midgårdsormen og smag på et af Iduns æbler, der sikrer evig ungdom.

Fortælleteatret er et samarbejde mellem museets formidlere og frivillige. Det er Vibeke Pukgård, som har produceret dukkerne og som optræder i efterårsferien.

Fredag aften kan man møde de døde på Trelleborg. Aftenen byder på gys, gode historier, mørketur, men også lys i den blå aften. Lav din egen vikingelygte og gå med på den uhyggelige skumringstur igennem tusmørket ud på gravpladsen, hvor de døde vækkes til live.