Efterårsferie på Trelleborg

trelleborgVikingeborgen Trelleborg ved Slagelse slutter sæsonen med oplevelser for alle aldre. Gennem hele ferieugen kan man øve krigertræning eller være en del af kong Harald Blåtands hird.

Prøv vikingernes langbuer og få demonstreret vikingekrigerens sværd, lange spyd og svære ringbrynje. I smedjen kan man støbe sin egen kopi af en ægte vikingekrigeramulet.

I landsbyhusene og i krigernes langhus vil vikinger tilberede vikingetidens efterårsretter. Her kan man smage vikingegryde, hirsegrød og suppe kogt på skank. Hver dag viser museets formidlere rundt. På turen besøges langhuset med smagsprøver på vikingetidens mad og søde mjød. Sid ved langilden og hør fortællinger fra vikingernes verden.

Trelleborgs nye vikingedukker fortæller myter om de gamle guders verden. Dukketeatret er mest for museets yngste gæster. Hør historien om Lokes uvorne børn og hvordan Guderne fangede Fenrisulven. Mød Midgårdsormen og smag på et af Iduns æbler, der sikrer evig ungdom.

Fortælleteatret er et samarbejde mellem museets formidlere og frivillige. Det er Vibeke Pukgård, som har produceret dukkerne og som optræder i efterårsferien.

Fredag aften kan man møde de døde på Trelleborg. Aftenen byder på gys, gode historier, mørketur, men også lys i den blå aften. Lav din egen vikingelygte og gå med på den uhyggelige skumringstur igennem tusmørket ud på gravpladsen, hvor de døde vækkes til live.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.