Efterlyser kandidater til pris for markedsføring af Danmark

Fra sidste års overrækkelse af Maria-prisen til stjernekokken Rasmus Kofoed, der havde sin datter, Kamille, med – til højre Horestas direktør, Katia K. Østergaard.

Fra sidste års overrækkelse af Maria-prisen til stjernekokken Rasmus Kofoed, der havde sin datter, Kamille, med – til højre Horestas direktør, Katia K. Østergaard.

PRISER: Horesta skal igen i år uddele sin Maria-pris til en person som har været god til at markedsføre Danmark i det forgangne år. Horesta modtager bud på kandidater frem til 21. oktober.

Maria-prisen uddeles en gang årligt for at hylde en personlighed, som i særlig grad inspirerer og bidrager til at brande Danmark som destination. Sidste år fik kokken Rasmus Kofoed fra Michelin-restauranten Geranium prisen, der ledsages af en check på 50.000 kr. Rasmus Kofoed er med til at udpege sin afløser. Han sidder i priskomiteen, som skal udpege dette års vinder. Priskomiteen består også af Horestas formandskab og direktion.

Har man et godt bud på en modtager af Maria-prisen, så beder Horesta om at sende mail med sin begrundede indstilling til: byskov@horesta.dk senest 21. oktober kl. 12.

”Hotel-, restaurant- og turisterhvervet er fyldt med ildsjæle, der gennem deres tårnhøje ambitioner og flotte resultater er med til at synliggøre Danmark som et sted, der er værd at besøge. Så jeg er ikke i tvivl om, at vi igen i år får et stærkt felt af nominerede kandidater til Maria-prisen, siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i Horesta.

Navnet MARIA står i denne sammenhæng for Marketing Award for Raising International Awareness.

Vinderen bliver offentliggjort på Horestas årlige repræsentantskabsmøde 21. november.

Pengene til prisen kommer fra hotelmanden Niels Christian Petersen. Han gav for flere år siden en større sum penge til hotel- og restaurationsbranchens arbejdsgiverforening, Horesta. Pengene skulle bruges til en årlig pris til en dansker, der på særlig vis har gjort Danmark kendt i udlandet gennem sit virke indenfor branchen.

Prisen har været hvilende i nogle år, men uddelingen blev genoptaget sidste år.