Eksotisk orangeri åbner i Tivoli

Tivoli har i flere år arbejdet på et orangeri fyldt med sjældne blomster og eksotiske træer. Til april åbner det for publikum.

”Orangeriet får en musikscene, hvor der skal spilles hver dag, og så vil en blomsterdekoratør give blomsterinteresserede gode råd”, siger pressechef Torben Plank.

Ifølge arkitekt Jesper Andersen er bygningen inspireret af andre orangerier i udlandet, men også af Palmehuset i Botanisk Have og Glassalen i Tivoli: ”Vi har fundet frem til et udtryk, som vil gøre Orangeriet til en særlig oplevelse for alle sanser. Det kommer til at emme af tradition og fornyelse”.

Orangeriet indeholder også et lokale, der skal bruges som TV-studie og til events. TV-studiet foran Koncertsalen bliver til gengæld revet ned.

Den nye bygning erstatter Harmonipavillonen mellem Det Kinesiske Tårn og Nimb Terrasse. Prisen for byggeriet er cirka 20 millioner kroner, oplyser Tivoli.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.