Seychellerne forbyder krydstogtskibe til udgangen af 2021, som status er lige nu. Krydstogtskibene kommer dels som store skibe, men også en række mindre skibe sejler i området omkring østaten. Arkivfoto fra Bellavista.dk

Eksotisk rejsemål forbyder krydstogtskibe næste år

Som første land afviser Seychellerne krydstogtskibe til udgangen af næste år. Øgruppen er ingen stor krydstogtdestination, men det er første gang et rejsemål takker nej til denne indtægtskilde.

Østaten Seychellerne i Det Indiske Ocean var hurtig til at lukke ned, da coronavirussen begyndte at hærge, herunder med at forbyde anløb af krydstogtskibe. Og nu fortsætter den eksotiske destination ud for Afrikas vestkyst med at afvise besøg fra krydstogtskibe. Seychellerne har også lukket sin hovedlufthavn, Mahe, til foreløbig den 1. juni.

Lukningen for krydstogtskibe gælder, som sagerne står nu, til udgangen af næste år. Seychellerne er en anerkendt high end-destination, der kunne have mange flere udenlandske turister end tilfældet er. Men østaten har begrænset adgangen, for dermed at kunne være mere eksklusiv og tiltrække flere højtforbrugende turister.

”Seychellerne er ikke nogen stor cruise-destination, men man må desværre forvente at andre destinationer, for eksempel mindre rejsemål i Caribien, vil indføre tilsvarende forbud mod krydstogtanløb – selvom de færreste nok vil gennemføre et forbud i så lang tid,” vurderer dansk brancheekspert overfor STANDBY.dk

Seychellernes officielle nyhedsbureau, Seychelles News Agency, skriver at forbuddet mod krydstogtskibe foreløbig gælder til udgangen af næste år for anløb i havnen Port Victoria ved øgruppens hovedstad, Victoria.

Ingen coronadøde på Seychellerne
Seychellernes minister for blandt andet turisme og luftfart, Didier Dogley, siger, at østaten vil komme med en række nye tiltag for at beskytte landets turismeindustri. Ifølge officielle tal er kun 11 indbyggere på Seychellerne blevet smittet med coronavirus og ingen er døde som følge heraf.

Ifølge de statiske myndigheder på Seychellerne havde landet sidste år tæt på 385.000 udenlandske turister, en stigning på seks procent i forhold til 2018, skriver den amerikanske TV-station NPR.org og tilføjer, at krydstogtindustrien, der årligt omsætter for cirka 150 milliarder dollars på verdensplan, er hårdt af coronavirussen. Seychellerne havde sidste år cirka 15 procent af sine turister fra krydstogtskibe.

Relaterede artikler:

Nye milliarder holder krydstogtgigant flydende

Frygter for hele årets danske krydstogtsæson

Interessante debutanter på Københavns rejsemesse