Ekspert-rapport afgør IC4-togets skæbne

DSB_IC4_in_Aarhus_2Udenlandske eksperter skal undersøge, om IC4-toget har en fremtid i dansk togdrift. DSB sender det skandaleramte tog til ’afgørende eksamen’ hos internationale eksperter.

Undersøgelsen omfatter også IC2, der indeholder flere af de samme komponenter som IC4 og ligeledes er bygget af AnsaldoBreda.

”De seneste års erfaringer viser, at lidelseshistorien om IC4/2 ikke stopper med leverancen. Senest er mangelfuld kommunikation mellem koblede togsæt, aksellejekasser og manifold-revner føjet til listen over udfordringer”, skriver DSB ifølge dr.dk.

Erfaringerne strider imod konklusionen i den rapport, som konsulenthuset Atkins udarbejdede for Transportministeriet i 2011, hvor konklusionen var, at de rette opgraderinger ville være ’value for money’.

”Man bør i den situation vurdere, om fortsatte investeringer er tiden og pengene værd”, siger direktør for DSB Vedligehold A/S, Steen Schougaard Christensen. ”Selv om vores medarbejdere har haft god fremdrift med at rette op på kvaliteten, så udestår der meget arbejde, og der er næppe tvivl om, at nye udfordringer vil komme til”.

Transportminister Magnus Heunicke bakker op om ekspert-undersøgelsen og vil sammen med DSB udarbejde en ’Plan B’, så man kan komme videre med en positiv løsning, når rapporten foreligger.