Eksplosionsrisiko i Airbus A350-900

Ifølge en hastemelding fra EUs flysikkerhedsafdeling EASA vedrørende Airbus A350-900 kan overhedning af en hydraulikpumpe starte en kædereaktion, som i værste fald kan medføre eksplosion. Alle 100 producerede fly af typen er berørt af advarslen.

“I konstruktionen af A350 er kølesystemet for hydraulik-olien placeret i brændstoftanken”, skriver de europæiske sikkerhedsfolk i de nye Airworthiness Directives (AD). ”Der er konstateret ét tilfælde af overhedning af en hydraulikpumpe, som kan forårsage en hurtigt stigende temperatur i hydraulik-olien”, hedder det i dokumentet, som yderligere advarer om, at det ved uheldige omstændigheder kan medføre antænding af brændstof-luft blandingen.
Airbus har af denne grund ændret sin såkaldte Master Minimum Equipment List (MMEL) for A350-900. Hvis der kommer fejlmeldinger for hydrauliksystemet, må flyet ikke starte.

Lufthansa har i nat ændret sine sikkerhedsforskrifter for alle fire A350-900 i selskabets drift. Personale og teknikere er informeret og håndbøgerne ændret. Det får ingen indflydelse på brugen af flytypen hos Lufthansa, som også er på vej med en softwareopdatering, der skal sikre yderligere overvågning af hydraulikpumpen..

Ifølge en talsmand for Airbus er man gået i gang med overvejelser om et ændret design.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.