Privatøkonomi har større indflydelse på danskernes rejseplaner end for eksempel risiko for ekstremt vejr på rejsemålet, viser ny undersøgelse. Foto via Europæiske ERV.

Ekstremt vejr kan påvirke danskernes rejseplaner

Flest danskere vil rejse som normalt, men ekstremt vejr kan påvirke hvornår og hvilke destinationer, de rejser til det næste års tid, viser ny undersøgelse fra Europæiske ERV.

I en ny kundeundersøgelse fra rejseforsikringsselskabet Europæiske ERV efter weekendens kraftige storm, svarer over halvdelen, at de vil rejse som hidtil, mens 29 procent vil rejse mindre end tidligere. Der er dog også nogle danskere, 14 procent, der forventer at komme på flere ferier end tidligere.

Undersøgelsen består af 585 besvarelser indsamlet fra slut september til start oktober i år.

Om årsagen til ændrede eller uændrede rejseplaner for danskerne, skriver ERV i en pressemeddelelse: For næsten halvdelen af danskerne påvirker den økonomiske situation ikke deres rejselyst, det svarede 49 procent.

Dog har 21 procent svaret, at den økonomiske situation vil påvirke deres rejseplaner. 15 procent valgte svarmuligheden ”andet,” der kan dække over, at helbred eller sygdom er årsag til ændrede rejseplaner. Kun fire procent svarede, at ekstremt vejr ville påvirke deres rejser det næste halve år.

Det ekstreme vejr påvirker ikke danskernes rejseplaner
I samme kundeundersøgelse fra ERV svarer 38 procent, at det ekstreme vejr ikke påvirker deres rejseplaner.

Omvendt vil 21 procent vælge at rejse uden for perioder, hvor ekstremt vejr oftest forekommer, mens 26 procent vil rejse til destinationer, som i mindre grad er påvirket af ekstremt vejr. Her er der desuden tre procent som vælger at blive hjemme, fordi de er utrygge ved det ekstreme vejr og hvordan det vil påvirke deres rejse, oplyser ERV.

Peter Steen Olsen, økonomidirektør og talsmand for Europæiske ERV i Danmark og Skandinavien, siger i pressemeddelelsen:

”Det er ikke usædvanligt, at danskerne overvejer, hvordan de ønsker at rejse. Det ekstreme vejr kan have gjort det svært for mange at slappe af og nyde deres ferie, da man enten selv har oplevet konsekvenserne af det ekstreme vejr, eller ens nærmeste har været påvirket af det.”

 

Relaterede artikler:

DFDS indhenter stor forsinkelse efter stormuheld

Dansk biludlejningschef hjalp strandede turister

Dansk rejsebureaudirektør tæt på brandene på Rhodos