Elbiler til turister i Frederikshavn

Fra torsdag den 1. juni er nye faciliteter til opladning af elbiler klar til brug i Frederikshavn Kommune, og to elbiler er klar til udlejning på Frederikshavn Havn.

De er beregnet på turister, som kan leje dem en dag ad gangen og bruge dem til at komme rundt og opleve seværdighederne fra Sæby over Frederikshavn til Skagen. Borgere i kommunen er selvfølgelig også velkomne til bruge delebilerne.

Initiativtager er Energibyen, der arbejder med klimavenlige løsninger og nedbringelse af CO2 udslip i Frederikshavn Kommune: “De nye ladestandere på Frederikshavn Havn og på Grenen er et led i videreudviklingen af infrastruktur for grøn transport i kommunen. Turisterne får altså en ny og miljøvenlig transportmulighed, og vi når et skridt nærmere vores mål som Klimakommune,” siger Bahram Dehghan, Chefkonsulent, Energibyen, Frederikshavn Kommune.

Det nye tiltag med delebilerne er en forsøgsordning i juni, juli og august og er et samarbejde mellem Frederikshavn Havn, Stena Line, Turisthus Nord, delebilsordningen TADAA! og Energibyen.

I forbindelse med projektet er der opsat ladestandere til elbiler på Grenen i Skagen og på Frederikshavn Havn. Bilerne er elbiler af mærket Renault Zoe og det koster 495 kroner om dagen at leje bilen – inklusiv opladning og fri kilometer. Brugerne opretter sig på tadaacar.dk og booker bilen via TADAA!-appen.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.