Elbiler til turister i Frederikshavn

Fra torsdag den 1. juni er nye faciliteter til opladning af elbiler klar til brug i Frederikshavn Kommune, og to elbiler er klar til udlejning på Frederikshavn Havn.

De er beregnet på turister, som kan leje dem en dag ad gangen og bruge dem til at komme rundt og opleve seværdighederne fra Sæby over Frederikshavn til Skagen. Borgere i kommunen er selvfølgelig også velkomne til bruge delebilerne.

Initiativtager er Energibyen, der arbejder med klimavenlige løsninger og nedbringelse af CO2 udslip i Frederikshavn Kommune: “De nye ladestandere på Frederikshavn Havn og på Grenen er et led i videreudviklingen af infrastruktur for grøn transport i kommunen. Turisterne får altså en ny og miljøvenlig transportmulighed, og vi når et skridt nærmere vores mål som Klimakommune,” siger Bahram Dehghan, Chefkonsulent, Energibyen, Frederikshavn Kommune.

Det nye tiltag med delebilerne er en forsøgsordning i juni, juli og august og er et samarbejde mellem Frederikshavn Havn, Stena Line, Turisthus Nord, delebilsordningen TADAA! og Energibyen.

I forbindelse med projektet er der opsat ladestandere til elbiler på Grenen i Skagen og på Frederikshavn Havn. Bilerne er elbiler af mærket Renault Zoe og det koster 495 kroner om dagen at leje bilen – inklusiv opladning og fri kilometer. Brugerne opretter sig på tadaacar.dk og booker bilen via TADAA!-appen.