Elendigt år for turismen i Danmark

Thomas Thessen, chefkonsulent i VisitDenmark, siger, at 2009 var et ringe år for turismen, især fordi nærområderne som Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Holland og Storbritannien, der leverer de fleste turister, har været ramt af krisen, som går ud over privatforbruget og dermed feriebudgettet, skriver epn.dk.

 

Til gengæld regner organisationen med, at man har passeret bunden og man regner med en vækst på omkring 5% i år, men det går langsomt, og man regner med, at man skal helt frem til 2012, før man når op på samme niveau som i 2007.

Antallet af tyske overnatninger i Danmark er faldet med 10%, mens antallet fra Sverige er faldet med hele 22%. Den procentuelle rekord står islændingene dom for med en nedgang i størrelsesordenen 75%.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.