Containerinstallation på havnen i Hamborg. (Foto: Jung von Matt | Hamburg Marketing | PR)

EM vil også sætte præg på Hamborg

Af de 10 EM-værtsbyer ligger Hamborg tættest på Danmark, og her vil fodbold fylde meget under slutrunden. Tysk turistråd håber at tiltrække herboende med anbefalinger fra dansk fodboldspiller.

Når EM i fodbold den 14. juni sparkes i gang i Tyskland, vil størstedelen af den danske interesse formentlig koncentrere sig om Stuttgart, Frankfurt og München, da disse byer vil danne ramme om Danmarks tre kampe i gruppespillet mod henholdsvis Slovenien, England og Serbien.

Turneringen vil dog blive spillet på stadioner i 10 byer i Tyskland. Heriblandt er også Hamborg, der sædvanligvis er populær blandt danskere, som – grundet den relativt korte afstand fra de hjemlige himmelstrøg – både tager hertil for at holde ferie og gøre brug af lufthavnen.

Nu fremhæver Tysk Turist Information netop Hamborg som en destination, hvor det er muligt at opleve EM-stemningen.

Det gælder også selvom, at man ikke har billetter til kampene mellem Polen og Holland, Kroatien og Albanien, Georgien og Tjekkiet, Tjekkiet og Tyrkiet samt kvartfinalen. De spilles alle på Volksparkstadion, der under europamesterskabet kaldes Arena Hamburg.

Ser med på storskærm på 100 kvadratmeter
At Hamborg har Tysklands største havn, der ligeledes er den tredjestørste i Europa, skal markeres med en særlig installation under slutrunden. Her vil et turneringstræ løbende blive opbygget i containere, der vil vise kampopstillingerne fra ottendedelsfinalerne og frem til finalen.

Der er derudover blevet etableret en fanzone på området Heiligengeistfeld, hvor kampene vil blive vist på en 100 kvadratmeter stor skærm. Fanzonen vil have åbent i 22 dage, og den har en kapacitet på 40.000 tilskuere.

Her vil desuden være et pariserhjul, en Beach Club til afslapning samt et aktivitetsområde, hvor der blandt andet vil være en flytbar fodboldbane, hvorpå der skal spilles flere kampe i EM for hjemløse samt skoleturneringer.

BallinStadt, der er byens emigrantmuseum, har sat en særudstilling om fodbold og migration op, mens Opernloft spiller en fodboldopera, hvor slag- og fodboldsange indgår. Fra sidstnævnte lyder det, at de to discipliner har sorg, glæde, inderlighed, had og kærlighed til fælles.

Hæfter sig ved kendt kvarter, bypark og strand
Det tyske turistråd har spurgt fodboldspiller Simon Makienok, der fra 2020 til 2022 var en del af det lokale fodboldhold FC St. Pauli og har spillet seks kampe for det danske herrelandshold, om hans anbefalinger til danskere, der vælger at tage forbi hansestaden i forbindelse med EM.

”I St. Pauli-kvarteret flyver tiden af sted, når man slentrer rundt i de charmerende små gader og suger byens energi ind. Gå en tur ned til havnen, og nyd udsigten over vandet i Park Fiction. Nup en drink på Clouds i den store skyskraber ved Reeperbahn,” siger Makienok.

Vandet præger Hamborg, og udover en tur i det grønne i Stadtpark anbefaler fodboldspilleren da også, at man tager sig tid til at leje en båd eller stå til søs på et paddleboard og opleve byens mange kanaler. I tillæg hertil har han også en anden favorit.

”Elbstrand var et af mine yndlingssteder, når hunden skulle luftes, eller jeg bare havde lyst til at sidde og nyde solen. Stranden er ikke egnet til badning på grund af de store fragtskibe, der sejler få meter fra bredden, men det et er fantastisk sted at gå tur og nyde solen.”


Relaterede artikler:

Flydende storskærm og koncerter: Sådan fejres EM

Her skal det danske landshold bo under EM-slutrunden

Tyskland: Forventer ny dansk turistrekord