En bro over Kattegat er betalt på 25 år

Det er tilhængere af projektet, Kattegat-komiteen, som har haft det internationale revisionsselskab KPMG til at regne på økonomien i broforbindelsen, som hele tiden har skabt splid mellem tilhængere og modstandere, skriver jp.dk.

 

Ifølge komiteens formand, tidligere miljøminister Jens Kampmann, skulle alle diskussioner om projektets økonomi hermed være afsluttet.

 

Han understreger, at analysen viser, at broen kan måle sig med de bedste danske trafikinvesteringer, selv om man har benyttet priser, der er i underkanten af, hvad bilister og togrejsende betaler i dag.

 

Trafikordfører Magnus Heunicke fra Socialdemokratiet mener, der er penge at spare, hvis man starter projektet, når Femern-forbindelsen er færdig, mens transportminister Hans Chr. Schmidt fastholder, at en beslutning først skal træffes, når en grundig undersøgelse af alle aspekter ved projektet er færdig i 2013.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.