En dyb bølgedal for Hurtigruten

”Første kvartal i år var underskuddet på 215 millioner norske kroner, og Hurtigruten har i andet kvartal trukket med de samme tunge problemer som bidrager til de store underskud”, sier kommunikationsdirektør Ragnar Norum fra Hurtigruten.

 

Han henviser til høje renteomkostninger på store lån, og stadigt voksende brændstofudgifter. Aktionærerne i Hurtigruten har set værdier forsvinde hver dag, lige siden topnoteringen på 65 kroner pr aktie i februar sidste år. Fredag blev aktien handlet til den historisk lave kurs på 24,50 kroner pr aktie. Det giver selskabet en værdi på bare 660 millioner norske kroner.

 

Aktionærerne har længe krævet handling fra bestyrelse og direktion for at få vendt den negative utvikling, men der er kun sket lidt. Mange spørger nu hvor længe tålmodigheden vil vare siden administrationen blot har formået at få solgt to hoteller i Bergen.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.