En måned med fyldte fly

Juli 2017 blev en måned med fyldte charter- og rutefly og nyt for den fortsatte udvikling i udenrigstrafikken, men færre indenrigsafgange til København og et reduceret charterprogram til Tyrkiet. Det gav en samlet tilbagegang på 6,5% i forhold til juli sidste år.

Måneden har været præget af ustadigt dansk sommervejr, hvor de fyldte fly til varmere himmelstrøg vidner om stor rejselyst. 135.423 passagerer rejste til og fra Aalborg Lufthavn i juli 2017 mod 144.815 i juli 2016.

Der var igen fremgang i udenrigstrafikken – med en vækst på 5,1% i forhold til samme måned sidste år. 42.274 fløj til og fra udlandet mod 40.215 passagerer i juli 2016. Der er godt nyt for det kommende efterår/vinterprogram med en ny direkte rute til Gran Canaria og større kapacitet på Amsterdam-ruten.

”Til november åbner Norwegian en rute til Gran Canaria, Ryanair offentliggjorde en fjerde ugentlig afgang til London Stansted før de overhovedet er begyndt at flyve herfra og KLM flyver nu fast med fire daglige afgange hele året. Med en meget høj belægning og fremgang måned efter måned, kan det siges, at udenrigstrafikken i Aalborg Lufthavn er i en forrygende udvikling”, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Chartertallene er påvirket af det reducerede antal afgange til Tyrkiet, der giver en tilbagegang på 14,0%. Der var 41.740 charterrejsende i juli 2017 mod 48.507 sidste år.

”Tyrkiet står for lidt over 8.000 færre charterpassagerer end sidste år. Til gengæld oplever vi fremgang på vores øvrige charterafgange til blandt andet Mallorca, Kreta, Zakynthos, Cypern, Korfu og Rhodos, hvor vi har haft en belægningsprocent tæt på 100”, siger Søren Svendsen.

I indenrigstrafikken var der en tilbagegang på 8,4%. 51.409 fløj indenrigs fra og til Aalborg Lufthavn mod 56.093 i juli sidste år.

”Forskellige omstændigheder har resulteret i færre afgange til København. Derimod går det rigtig godt for indenrigsruten til Bornholm – med kun få billetter tilbage på de kommende afgange. Med den store efterspørgsel har DAT derfor besluttet at indsætte seks ekstra afgange i skolernes efterårsferie. Derudover ser vi frem til politisk medgang for indenrigstrafikken, idet politiske kræfter i den nærmeste fremtid sættes ind for at styrke rutetrafikken i Danmark igennem den nye luftfartsstrategi”, slutter Søren Svendsen.