En million ton jord begraver ikoniske Highway 1

Omkring en halv kilometer af Californiens Highway 1 blev begravet, da en million ton sten og jord væltede ned ad en bjergside. Vejen er en af verdens mest betagende vejstrækninger langs Stillehavskysten.

I forvejen er Highway 1 ramt af flere afspærringer på grund af voldsomme vinterstorme, oplyser de amerikanske transportmyndigheder.

Det store jordskred fandt sted lørdag formiddag i et ubeboet område kendt som Mud Creek. Her gled en million ton jord ned ad en bjergskråning og begravede en halv kilometer af vejen.

Talsmand for Californiens transportmyndigheder Jim Shivers: ”Det er en vejstrækning, der skal være afspærret i flere måneder. Det er en meget stor hændelse, som vi ikke før har oplevet. Vi har meget arbejde, der skal gøres”.

Jordskreddet var så voldsomt, at en mur af sten og jord fortsatte ned i havet 250 meter fra kysten.

Californien har haft en af sine vådeste vintre nogensinde. Det har forårsaget en række mindre mudderskred, oversvømmelser og talrige afspærringer af den snoede kystvej. I marts blev et område nær Big Sur lukket, efter at broen Pfeiffer Canyon Bridge kollapsede. Lørdagens jordskred fandt sted knap 50 kilometer syd for Pfeiffer Canyon.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.