En uventet sidegevinst

1
300px-Saga_Sapphire_15_May_2012_Port_of_Tallinn
Saga Sapphire.

CRUISE: Hvor godtfolk er, kommer godtfolk til, og de nysgerrige skabte mere omsætning i Fredericia end krydstogtgæsterne.

Fredericia har efterhånden fået flere og flere anløb af krydstogtskibe til den store havn. Det samme er sket i Skagen, men indtil videre er Fredericia ene om en statistik, hvordan kunderne fordeler sig i land.

Til DR Nyheder, efter Saga Sapphires anløb i søndags som sæsonen sidste, siger formanden for Fredericia Shopping, Christian Jungmark: ”Det er ikke kun gæsterne fra skibene, der har brugt penge. De mange nysgerrige, der ville se de store skibe, har også handlet i stor stil.

Vi havde nok forventet, at de fleste penge ville blive lagt af krydstogtgæsterne, men det viste sig, at mere end halvdelen af omsætningen er skabt af dem, der kom for at se på skibene.”

Det er ofte tilfældet, at den økonomiske gevinst overvurderes ved et krydstogtbesøg. Hvem siger også, at der i Fredericia lige præcis er de varer til de priser, som fænger hos et internationalt publikum?

Endelig skal man lige huske på, at krydstogter ikke mere kun er for velhavere. Det smitter også af, når de går i land.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "En uventet sidegevinst"

Notify of
avatar
jørn henrik jørgensen
jørn henrik jørgensen

Det er da en gammel nyhed, som man har udnyttet i årevis i Hamborg. Men nu har Hamborg jo altså også stadig en slags havn. Den har København jo afskaffet for flere år siden – bortset fra krydstogtskibene. Hvis man ellers havde blik for det, kunne man jo, ligesom i Hamborg, lave en slags havneevents, afsluttende med fyrværkeri. Det kunne jo trække folk til fra Storkøbenhavn, inklusive det sydlige Sverige.

wpDiscuz