Den nye BER - Berlin Brandenburg lufthavn.

Endelig færdig: BER åbner

SPONSORERET ARTIKEL: Den 31. oktober 2020 åbner Flughafen Berlin Brandenburg “Willy Brandt” (BER). BER afløser lufthavnene Tegel (TXL) og Schönefeld (SXF). SXF integreres i BER som Terminal 5 og kan nås med S-tog på 8 minutter.

(SPONSORERET ARTIKEL): Dermed samles hele flytrafikken i den tyske hovedstadsregion på ét sted, og BER bliver med sin moderne infrastruktur knudepunkt for lufttrafikken i Berlin og Brandenburg.

Med tre terminaler og to start- og landingsbaner lægger den nye lufthavn fra land med en kapacitet på i første omgang 27 millioner passagerer. Frem til 2040 planlægges kapaciteten øget til op mod 45 millioner flyrejsende om året. Flytrafikken fra lufthavnen i Tegel flyttes til BER i flere etaper, før “Otto Lilienthal” endegyldigt trækker stikket den 8. november 2020.

Spreewald © TMB-Fotoarchiv/Adobe Stock Karl Heinz Spremberg

Med sine otte niveauer og gigantiske glaspartier er Terminal 1 den største af de tre terminaler: Her er 118 skranker, 36 sikkerhedskontrolspor for afrejsende passagerer og yderligere fem til transitpassagerer samlet midt mellem de to start- og landingsbaner.

Sanssouci ligger lige uden for Brandenburger Tor, og Berlin er en del af rejsen
I en tid hvor vi af sikkerhedsgrunde skal holde afstand til hinanden, er Brandenburg det perfekte rejsemål. Her er masser af vand og masser af plads – og masser af natur til at vandre eller cykle i. Og netop muligheden for at kombinere en ferie i naturen, ved søerne eller i Brandenburgs kulturlandskab med oplevelserne fra en sviptur til Berlin er en berigelse for rejseprogrammet.

Tropical Islands

Et par eksempler: Golfferie på en af Brandenburgs 22 golfbaner og til sidst shopping på Kurfürstendamm. Familietræf i hovedstaden med tømmerflådesejlads på Havel-floden som et særligt højdepunkt. En cykeltur på Havel-stien, som fører gennem Oranienburg, Potsdam og byen Brandenburg an der Havel og strejfer Berlin i Spandau. Ferieboligophold i Tropical Islands med sightseeingtur til Brandenburger Tor. Eller hvad med en busrundrejse til slottene eller haverne eller de steder som Theodor Fontane omtaler i sine fortællinger – og som aftenprogram et besøg på Friedrichstadt-Palast?

Potsdam Neuer Garten Cecilienhof.(Foto: Leo Seidel)

Barberini-museet om formiddagen, chillout ved Wannsee om eftermiddagen
Fra september 2020 udstiller Museum Barberini permanent museets grundlægger Hasso Plattners omfattende samling af impressionistiske og postimpressionistiske malerier, heriblandt 34 mesterværker af Claude Monet alene. Dette er også året hvor byen fejrer 75-årsdagen for Potsdamkonferencen. Særudstillingen fortæller om topmødet mellem de tre sejrherrer fra anden verdenskrig direkte “on location” – på slottet Cecilienhof. Åben frem til oktober næste år. I 2021 runder vi en anden vigtig historisk dato – årsdagen for Berlinmurens opførelse for 60 år siden. Resterne af det monstrøse bygningsværk kan opleves på en cykeltur ad “Murvejen“.

Cykeltur ved Glienicke Bridge. © TMB-Fotoarchiv/Ehn

… og Spree-floden fører til Spreewald
Cirka 100 kilometer syd for Berlin ligger Spreewald – den traditionelle ferieregion med det karakteristiske landskab hvor Spree-floden deler sig i myriader af mindre vandløb. Her føler aktivgæster, naturelskere og afslapningssøgende sig godt tilpas året rundt. Pramfolkene tager imod og stager gæsterne gennem vildtvoksende elleskove til romantiske udflugtsmål. Dette naturlandskab er også den perfekte tumleplads for cyklister, vandrere og kajakroere. Og ikke mindst er Spreewald en ægte gourmetregion. Feinschmeckere kan glæde sig til traditionelle opskrifter overleveret gennem generationer, moderne retter og ekstravagante smagsoplevelser på fine restauranter. Kendt og elsket: Spreewald-agurkerne. Også på den kolde årstid er Spreewald et besøg værd. På denne tid er der mere stille i Spreewald. Så kan man sidde og putte sig i et varmt uldtæppe mens man drømmende lytter til pramfolkenes fortællinger. Nyde landskabet med en vinterkajaktur på de glitrende bifloder eller slappe af med de mange wellnessbehandlinger i kurbadet.

www.brandenburg-tourism.com/airport

Udarbejdet af Travelmedia Nordics salgsafdeling i samarbejde med TMB Tourismus-Marketing Brandenburg GmbH. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold.