Endnu billigere til Asien

Destinationer som Bangkok og Sydney er blevet op til 30% billigere i forhold til samme afrejseuge året før, viser den seneste udgave af Dansk Flyprisindex, der udgives af travelmarket.dk.

 

Selv om mange flyselskaber i 2009-2010 valgte at tage kapacitet ud af markedet interkontinentalt, er det ikke lykkedes permanent at få løftet billetpriserne. De stigninger, som kunne registreres i 2010, er nu afløst af prisfald, så priserne snart er tilbage på niveauet fra 2009, der var det laveste nogensinde.

 

En af årsagerne er de mange nye aktører på markedet og prisparameteret anvendes til at vinde markedsandele. Det gælder for Turkish Airlines, Egyptair og AeroSvit, der trænger sig ind i markedet. Lige nu er Turkish Airlines billigst til Bangkok, mens Egyptair er prisførende på Johannesburg og ukrainske AeroSvit på Dubai.

 

”Det er et klart resultat af den ruteudvikling, der har været i Københavns Lufthavn. Nye operatører som Air Canada, AeroSvit, Egyptair og Qatar Airways presser de eksisterende operatører, så priserne falder. Det er godt for forbrugerne, at der bliver mere at vælge imellem – til lavere priser,” siger adm. direktør Ole Stouby fra Travelmarket.dk.

 

I uge 12 er gennemsnitsprisen fra Københavns Lufthavn til de ti interkontinentale destinationer i Dansk Flyprisindex faldet fra 5.281 kroner i 2010 til nu 4.503 kroner. Det svarer til et prisfald på 15%. Det største fald har været på rejser til Sydney, hvor prisen lige nu er nede i 6.583 kroner for en returbillet, hvilket repræsenterer et prisfald på næsten 30%, mens Bangkok ligger lige efter med et prisfald på 28%.

Skrevet af Flemming Juul