Endnu en hotelkæde forlader Horesta

Niels Fennet, ejer af og adm. direktør for CabInn, hvis otte hoteller nu er medlem af Dansk Erhverv.

Niels Fennet, ejer af og adm. direktør for CabInn, hvis otte hoteller nu er medlem af Dansk Erhverv.

HOTELLER: Hotelkæde med otte danske hoteller udskifter Horesta med Dansk Erhverv. Det er femte hotelkæde som på et år fravælger arbejdsgiverforeningen Horesta – samlet har de fem kæder over 60 hoteller og 10.000 værelser, ca. hvert femte i Danmark.

Lavpriskæden CabInn har forladt hotelbranchens arbejdsgiverforening Horesta, erfarer standby.dk.

”Det er rigtigt, at vi for nylig meldte os ud af Horesta og ind i Dansk Erhverv, hvor vi nu er fuldgyldigt medlem, siger ejer og adm. direktør Niels Fennet”

Horesta mistede ved årsskiftet fire hotelkæder, Brøchner Hotels, Comwell, First Hotels og Danmarks største hotelkæde med 24 hoteller, Scandic.

Ydermere, erfarer standby.dk, har norske Choice Hotels signaleret overfor hotelbranchen, at når kæden nu vender tilbage til Danmark, vil den ikke være medlem af Horesta. Choice købte forleden to First-hoteller i København, Skt. Petri og Hotel Vesterbro – og forventer indenfor 2-5 år at have fra 10 til 20 hoteller i Danmark.

At Brøchner, Comwell, First og Scandic udskiftede Horesta med Dansk Erhverv, angiver Niels Fennet som væsentlig årsag til, at CabInn nu har meldt sig ind i Dansk Erhverv. De fem kæder har samlet over 10.000 hotelværelser, af disse har CabInn foreløbig 2.124.

”Der er meget store fordele ved at være i Dansk Erhverv med denne koncentration af store hotelkæder. Vi konkurrerer på livet løs, men har mange fælles interesser. Sammen vil vi stå stærkere – og Horesta har alligevel aldrig brudt sig om CabInn,” siger Niels Fennet.

CabInn har fire hoteller i København samt i Odense, Esbjerg, Aarhus og Aalborg. Det første CabInn-hotel åbnede i 1990 på Frederiksberg.

Trods udmeldelserne af de fem hotelkæder har Horesta over 400 hotelmedlemmer – og det er stadig Horesta, der som branchens arbejdsgiverforening forhandler overenskomster.

Scandic, First, Comwell og Brøchner opsagde deres medlemskaber af Horesta – bl.a. for at få en større politisk platform og et kontingent på ca. det halve. Horesta siger, at man er ca. 20 pct. dyrere end Dansk Erhverv.

Selv om Comwell meldte sig ud af Horesta, er Bella Sky Comwell, Danmarks største hotel med 814 værelser, stadig medlem af Horesta.

Trods tabet af de fem store hotelkæder, kan Horesta glæde sig over medlemstilgang fra andre i hotel- og restaurationsbranchen. Således oplyser Horestas hjemmeside, at man den seneste tid bl.a. har fået disse nye medlemmer:

Café Swing King i Ballerup, Fei Hao i Bagsværd, Holbøl Landbohjem i Kruså, Hotel og Restaurant Bowler Inn i Tønder, McDonald’s i Horsens, Nordens Hus i Torshavn, Randers Regnskov, Restaurant Søhesten16 i Ishøj og Restaurant Teglværksskoven i Nyborg.