Endnu en jysk motorvej

Ifølge Transportministeriet viser en konsulentrapport, at de 160 kilometer motorvej fra Aalborg til Kolding kommer til at koste mellem 13 og 18 milliarder kroner, skriver Jyllands-Posten. Alle partier i trafikforliget på nær SF går ind for de nye motorvejsplaner, skriver bt.dk.

Formålet med den nye motorvej er at flytte mellem 10.000 og 15.000 daglige køretøjer fra den østjyske motorvej, som ved Vejle Fjord Broen og i Århus-området er ved at nå sin maksimale kapacitet.

Den kommende motorvej følger i store træk det forslag, som blev fremsat af geografiprofessor Johannes Humlum inden det blev besluttet at bygge motorvejen langs østkysten. Humlum mente, at en midtjysk motorvej ville tiltrække mere industri til det midtjyske område og samtidig ville være billigere at anlægge på grund af lavere grundpriser.

En af årsagerne til, at man valgte den østlige linjeføring var, at man kunne undgå at lade motorvejen krydse den smukke Vejle Ådal, men den nye plan er linjeført tværs over netop dette naturskønne område og vil desuden ramme den historiske hærvej på flere strækninger.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.