Enige flyselskaber klager til minister

De fire direktører hævder, at skattens negative indflydelse på den britiske økonomi er større end de indtægter, den giver staten. Opfordringen er sendt i et brev til ministeren og heri sammenligner Carolyn McCall fra easyJet, Willie Walsh fra IAG, Michael O’Leary fra Ryanair og Steve Ridgway fra Virgin Atlantic situationen i Storbritannien med det, der skete i Holland i 2008/2009, hvor man indførte en lignende skat. I Holland afskaffede man skatten efter et år, da en undersøgelse viste, at dens negative effekt var omtrent fire gange større end indtægterne fra skatten.

 

Brevet fremhæver, at passagertallet i britiske lufthavne er faldet de seneste tre år til et niveau under 2004-tallene. I 2010 var der 7,4 millioner færre passagerer i Storbritannien, mens antallet af passagerer, der anvendte andre europæiske lufthavne, steg med 66,3 millioner.

 

Finansministeren opfordres til at få udarbejdet en uafhængig rapport om den reelle økonomiske betydning af passagerskatten i Storbritannien. Passagerskatten blev fordoblet i 2007 og er øget igen de seneste to år til de højeste passagerskatter i verden.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.