Entréen til USA’s nationalparker stiger

National Park Service mangler penge, så de besøgende kan komme til at betale ekstra for komme ind i de mest populære parker som Yellowstone, Yosemite, Grand Canyon, Arches og Bryce.

I dag ligger taksten på 25-30 dollars for en personbil med fire voksne, mens børn kommer gratis ind. I forslaget fra National Park Service sættes prisen op til 70 dollars i de fem måneder, hver park noterer som sin højsæson – typisk fra maj til september, skriver politiken.dk.

”Infrastrukturen er aldrende og har brug for renovering, så gæsterne kan få en oplevelse i verdensklasse”, siger indenrigsminister Ryan Zinke som begrundelse. Forslaget går nu ind i en høringsrunde, men National Park Service nævner, at forslaget kan træde i kraft næste sommer.

Danske turister, som gerne bsøger flere parker på road trips i USA, kan fortsat købe årspas, der giver adgang til alle parker i et år. Det koster 80 dollars og kan købes ved indgangen til parkerne og gælder for fire voksne over 15 år i samme bil. Børn har gratis adgang.