’Er fire mio. mistede tyske overnatninger en succes?’

1

sommerhus ferie danmarkDEBAT: ”Man skulle næsten tro det, når man hører Feriehusudlejernes Brancheforening udtale sig. Det minder mest af alt om en rituel stammedans,” skriver Kim Voigt Juhlin – formand for Danske Sommerhusudlejere i dette debatindlæg.

Af Kim Voigt Juhlin

”Når man på dette tidspunkt af året udtaler sig om mangel på sommerhuse hos Feriehusudlejernes Brancheforening og dens medlemmer, minder det mest af alt om en rituel stammedans – og skyldes nok mere, at man ønsker at sende positive signaler, således at man kan holde på egne udlejere og måske lokke nye til.

Den hidtidige rekord for overnatninger i feriehuse blev sat i 1993 med 17,4 mio. I nyere tid var 2007 et godt år med 16,4 mio. overnatninger, hvilket ikke er overgået endnu.

Hvordan så kapaciteten af feriehuse så ud i 1993? Her var der ca. 20.000 huse til udlejning, og med dette antal satte man en endnu stående rekord. Antallet af sommerhuse er siden steget og udgør i dag omkring godt 40.000, uden man har kunnet slå den gamle rekord.

Oven i fordoblingen af kapacitet, skal man lægge den forbedring, der er sket af produktet i form af nye huse, moderniseringer mv.

Det er forbundet med vanskelighed, at opgøre tallene præcist, idet tallene fra Danmarks Statistik om udlejning baserer sig på indberetninger fra bl.a. Brancheforeningens medlemmer, indberetninger der ikke kan verificeres, oplyser konkurrenten.

Branchen har – meget dygtigt – erstattet de tyske turister primært med danske, men også med turister fra andre destinationer.

Den enkelte udlejer – altså ejer af huset – oplever det i hvert fald ikke og kan se højsæsonuger stå tomme.

Ser vi på den stigning i turisme, som de lande vi i Danmark konkurrerer med, har haft – er vi for alvor sakket bagud.

På lørdag, den 18. juli, er der i skrivende stund ca. 1.000 ledige huse (tæt på udsolgt), men allerede om 14 dage står vi med over 6.000 ledige huse – en del kan nå at blive lejet ud, såfremt vejret vil det”.

Danske Sommerhusudlejere er interesseorganisation for ejere, der udlejer deres sommerhuse – mens Feriehusudlejernes Brancheforening dækker de fleste organiserede udlejningsbureauer i landet.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

1 Comment on "’Er fire mio. mistede tyske overnatninger en succes?’"

Notify of
avatar
Mikael
Mikael

Hvor kommer mon de 4 millioner mistede overnatninger fra? Har Kim Voigt Juhlin mon glemt et eller andet?

Hvad tomme huse i højsæsonen angår, kan han roligt tørre øjnene. Det problem er nemlig selvskabt: Prisen er for høj.

wpDiscuz