Erhvervsminister har turisme som et af sine tre fokusområder

Troels Lund Poulsen.

Troels Lund Poulsen.

DANSK TURISME: ”Vi skal have bedre muligheder for, at kommunerne på turismeområdet kan udvikle sig,” siger Troels Lund Poulsen, som også vil komme med en ny strategi for dansk turisme næste år.

”Jeg lægger jo ikke op til, at der skal bygges i strandkanten, men jeg lægger op til, at vi skal have nogle bedre muligheder for, at kommunerne også på turistområdet kan udvikle sig,” siger erhvervsminister Troels Lund Poulsen (V) til Berlingske.

Ministeren vil også arbejde videre med turisme og planlægger at komme med en ny strategi til foråret. Der vil han lade sig inspirere af, hvad der sker i Tyskland. Det er især med sigte på Slesvig Holsten, der har lavet turisme zoner, hvor der kan udvikles nye former for turisme.

I en kommentar siger direktør Geert Laier Christensen fra Dansk Erhverv, at det er positivt, at ministeren fokuserer på vækst i hele landet Han er enig i, at der bør kigges nærmere på turismen.

”Der er for eksempel mulighed for at have nogle midlertidige anlæg på strandene, når der er aktiviteter og folk på stranden,” siger han til avisen.

”Turismeområdet er meget vigtigt for Danmark, og det er et erhverv, der vokser, og det giver rigtig mange arbejdspladser i bestemte områder,” fortsætter han.

I november skal Troels Lund Poulsen holde hovedtalen på Horesta-dagen, hvor det høje danske prisniveau med skatter af afgifter givetvis vil blive bragt frem – men fortsat vil det være noget, politikerne helst ikke vil tale om. Heller ikke i 2016.