Erhvervsrejsende flygter fra business class

Salget af de dyre Business Class- og Premium Economy- billetter til europæiske destinationer daler hastigt. I dag foregår ni ud af ti forretnings¬¬rejser inden for Europa på økonomiklasse, melder Danmarks største erhvervsrejsebureau, Carlson Wagonlit Travel.

 

I første kvartal af i år var syv ud af hundrede erhvervsrejser hos CWT inden for Europa på business class – mod 11 ud af hundrede i samme periode sidste år. Endnu større er faldet af de mellemdyre Premium Economy-billetter, som er reduceret fra 15 % til 7 % af alle erhvervsrejser til europæiske destinationer. 

 

Af de flybilletter, CWT i Danmark har udstedt i årets første kvartal, er 86 % på økonomiklasse indenfor Europa (mod 74 % i første kvartal af sidste år).

 

Til Fjernøsten fløj 55 % af de forretningsrejsende i årets første kvartal på økonomiklasse mod 53 % samme tid sidste år og til Nordamerika sad 62 % af de forretningsrejsende på økonomiklasse sammenlignet med 66 % i første kvartal af sidste år.

 

På de lange ruter til Fjernøsten og Nordamerika tegner både Business Class og Premium Economy sig stadig stort set for samme andel af det samlede antal rejser som sidste år.

 

På rejser til Fjernøsten satte 37 % af CWT’s kunder de forretningsrejsende sig på business class i år mod 38 % sidste år, mens tallet var 30 % på business class til Nordamerika i år, en stigning fra de 26 % sammenlignet med første kvartal af 2009.

 

”Tendensen til at rejse billigt på de korte ruter er for alvor slået igennem de seneste par år, hvor der har været stærkt fokus på økonomien i danske virksomheder. I dag er det kutyme i langt de fleste virksomheder, at man rejser billigst muligt inden for Europa,” siger CWT’s adm. direktør, Sophie Hulgard, og tilføjer:

 

”Til gengæld viser den uændrede andel af de dyre billetter på de lange ruter, at virksomhederne gerne vil betale for, at deres folk kan møde veludhvilede frem til de opgaver, der venter efter lange oversøiske flyrejser.”

 

Samlet for de erhvervsrejser, CWT i Danmark har solgt i årets første kvartal til hele verden, var 82 % på økonomiklasse (mod 72 % samme tid sidste år), 10 % var på business class sammenlignet med 14 % i første kvartal af 2009 og 7 % rejste på economy extra, en halvering i forhold til første kvartal af 2009.

 

CWT er Danmarks største erhvervs¬rejsebureau med en årsomsætning lige under to milliarder kr. CWT’s kontorer i København og Århus har over 200 medarbejdere. På verdensplan omsatte CWT sidste år for 21,4 milliarder dollars.

 

Skrevet af Henrik Baumgarten