Et år med succes for DAT-rute

PR billedeFor et år siden overtog DAT ruteflyvningen mellem Karup og København, og det er en tilfreds direktør, der gør status over det første år.

Der har været en udvikling i antallet af passagerer på hele 13% fra april til december 2015 i forhold til de tilsvarende måneder i 2014.

”Det er positivt, at folk i Midtjylland støtter ruten. Både erhvervs- og privatrejsende har i stigende grad valgt at flyve til og fra København,” siger Jesper Rungholm, direktør i DAT. ”Vi fik hurtigt etableret en interline-aftale med SAS, som betyder, at man kan købe billetter fra DATs destinationer og videre med SAS ud til andre destinationer. Aftalen bliver flittigt brugt, og på de fleste afgange er der booket interline-billetter.”

Det er DATs filosofi at skabe lokal forankring, og derfor blev der etableret et Brugerråd, der fungerer som uafhængigt talerør for regionens erhvervsliv, pendlere og private. Brugerrådet har bl.a. haft indflydelse på ruteprogrammet og er medvirkende til, at DAT i dag flyver op til otte afgange om dagen.

”Flyafgangene, der forbinder hovedstaden med en vigtig del af produktions-Danmark, er en vigtig brik i erhvervsudviklingen. Jeg tror, at kodeordet er minimal spildtid. Man parkerer gratis lige ved døren, check-in tiden er kort, og skal man videre fra Kastrup, er den korte transfertid og bagage-gennemcheck guld værd,” siger H.C. Østerby, bestyrelsesformand for Karup Lufthavn.

”Vi startede med en kampagne til 199 kr. for en enkeltbillet, og vi har stadig denne billettype på udvalgte afgange. I sensommeren 2015 introducerede vi klippe- og månedskort til både privat- og erhvervsrejsende, der rummer besparelser,” siger Jesper Rungholm.

Flyselskabet åbnede også billetkontor i Karup Lufthavn, så det blev muligt at købe billetter og få information på et lokalt bemandet billetkontor. Langt de fleste benytter dog hjemmesiden dat.dk, når de booker billet.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.