Ethiopian Airlines i Star Alliancen

Med tilføjelsen af Ethiopian Airlines vokser Star Alliancens netværk i Afrika med hensyn til større kommercielle og politiske centre på kontinentet – specielt i Øst-, Central- og Vestafrika. Sammenlagt betjener 16 Star Alliance medlemmer Afrika med mere end 750 daglige flyvninger til mere end 110 destinationer i 48 lande med Addis Abeba, Cairo og Johannesburg som de store hubs.

 

Globalt består Star Alliancen nu af 28 flyselskaber med over 21.000 daglige flyvninger til 1.290 destinationer i 189 lande.

Skrevet af Flemming Juul

Ethiopian Airlines i Star Alliancen

SAS har code-shares med Ethiopian Airlines på Stockholm-Addis Ababa ruten og partnerskabet er nu udvidet til flere af Ethiopians afrikanske destinationer som Ambouli (Djibouti), Dar Es Salaam (Tanzania), Entebbe (Uganda), Mombasa (Kenya), Nairobi (Kenya) og Zanzibar (Tanzania).

 

"Ethiopians omfattende intra-Afrika rutenet vil give alliancens rejsende et bredere udvalg af destinationer. Samtidig får vi i fremtiden tre hubs på det afrikanske kontinent med Addis Ababa, Cairo og Johannesburg”, siger Jaan Albrecht, CEO, Star Alliancen.

 

Ethiopian Airlines bliver det tredje afrikanske Star Alliance medlem side om side med Egyptair og South African Airways. Ethiopian Airlines tilføjer Chad, Congo, Djibouti, Mali og Niger til sit netværk og 24 nye afrikanske destinationer til Star Alliancens rutenet, som med sine 29 flyselskaber udbyder 21.380 daglige flyvninger til 1.196 destinationer i 186 lande.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.