Etihad fortsætter rekordvækst

James Hogan.

James Hogan.

Også i 3. kvartal 2013 havde Etihad Airways rekordvækst og rundede for første gang en omsætning i passagertrafikken på én milliard dollar, mens passagertallet rundede tre millioner.

Den totale omsætning steg med 11% til 1,4 milliarder dollar mod 1,3 milliarder for et år siden. Den gennemsnitlige globale load factor var 81%.

Omsætningen fra passagertrafikken steg med 10% til 1,03 milloiarder dollar, mens cargo omsætningen steg med 39% til 244 millioner dollar.

Omsætningen fra Etihads codeshare- og aktiepartnere blev 247 millioner dollar i kvartalet – 36% højere end i 3. kvartal 2012. Partnernes bidrag til omsætningen beløb sig til 23% af den totale passageromsætning, mens passagertallet steg med 11% til 3,06 millioner.

Etihads president James Hogan siger, at man fortsætter sin politik med køb af andele af udenlandske flyselskaber.

“Vi fortsætter samarbejdet med de indiske myndigheder med henblik på at købe 24% af Jet Airways og har indgået en aftale med Serbiens regering om ledelse af landets flyselskab, der skifter navn fra JAT Airways til Air Serbia. Vi har samtidig forøget vores aktiepost i Virgin Australia fra 10,5 til 17,4% og etableret partnerskaber med South African Airways, Air Canada, Belavia og Korean Air, hvilket har sikret os codeshare aftaler med 46 flyselskaber verden over”.