Etihad og Airberlin codeshare reddet i to uger endnu

0
Fly i særbemaling fra Air Berlin i Københavns Lufthavn, foto: Arne V. Petersen.
Foto: Arne V. Petersen.

KORT FRIST: En tysk domstol har forlænget de to selskabers tilladelse, men kun et pusterum indtil 8. nov., hvor parterne skal komme med en ansøgning, som myndighederne endeligt kan acceptere.

Modstanden i Tyskland, og vel især fra Lufthansa, mod at give codeshare tilladelse til Airberlin og Etihad mellem tyske lufthavne og destinationer i USA og Golfen, har længe været markant.

Derfor har parterne levet på en dispensation siden april og med usikker fremtid i forbindelse med de nye fartplaner, som trådte i kraft i går. Etihad ejer 29,2 procent af Airberlin, og er selskabets livlinje.

I ansøgningen til de tyske myndigheder nævner Etihad, at man ønsker at sikre 8.000 ansattes job i Airberlin og de 82.000 passagerer, som allerede har bestilt og købt plads til vintertrafikken.

Præsidenten for Etihad, James Hogan, lægger ikke fingrene imellem overfor de tyske luftfartsmyndigheder.

”Den tyske regerings manglende accept kan risikere at koste Airberlin dyrt. Vores ønsker om et tæt samarbejde bl.a. med codeshare var fra starten accepteret af 65 procent af medlemmerne i luftfartsmyndighederne, og den direkte årsag til at vi har investeret i Air Berlin.”

Om parternes trængsler nu er endt vides ikke, men op til weekenden oplyste Airberlin, at alle flyvninger vil blive gennemført som planlagt.

 

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz