Etihad rykker tættere på Alitalia

Etihad

FLYSELSKABER: Koncernchef fra Abu Dhabi-flyselskabet Etihad Airways har haft møde med Italiens premierminister om køb af op til 49 pct. af økonomisk trængte Alitalia.

Alitalia holder sig kun på vingerne via den seneste økonomiske indsprøjtning på 500 mio. euro fra en række af selskabets ejere. Men det har behov for at finde en økonomisk stærk partner – det kan blive Etihad, der i forvejen er medejer af syv flyselskaber verden over.

Etihad har i nogen tid været i dialog med Alitalia, oprindeligt var det tanken at Etihad skulle købe 40 pct. af Alitalia, nu er procentsatsen hævet til 40 pct., skriver Reuters.

Alitalia, der er med i Skyteam-alliancen, har en gæld på mindst 800 mio. euro.

Etihads mulige investering i Alitalia vil være på ca. 500 mio. euro, siger kilder til nyhedsbureauet og tilføjer, at Etihad vil omorganisere Alitalia til at blive et 5-stjernet flyselskab. For at få en bedre økonomi i Alitalia skal ca. 2.000 af de 14.000 ansatte afskediges. Alitalia slås med stigende konkurrence fra lavprisselskaber, højhastighedstog og Italiens dårlige økonomi. Stadig er Italien dog Europas femtestørste marked med 25 mio. årlige flypassagerer.

Etihad Airways er i dag medejer af irske Aer Lingus, Air Berlin, Air Serbia (det tidl. Jat Airways), Air Seychelles, schweiziske Etihad Regional (tidligere Darwin Airline), indiske Jet Airways og Virgin Australia.