Etihad skyder milliarder i Air Berlin

Air Berlin.

LUFTFART: Abu Dhabi-selskab holder hånden under Air Berlin trods rekordstort underskud i 2016.

Mens Etihad Airways har mistet tålmodigheden med Alitalia og nægter at skyde flere penge i det kriseramte selskab, efter medarbejderne har afvist en spareplan, er Abu Dhabi-selskabet anderledes tålmodig med Air Berlin.

Etihad Airways har indvilget i at skyde ekstra 350 mio. euro (2,6 mia. kr.) i selskabet henover det næste halvandet år. Det ekstra kapitalindskud føjer sig til de to mia. euro (14,9 mia. kr.), som selskabet allerede har investeret i Air Berlin, skriver Bloomberg.

Etihad er den største aktionær i Air Berlin og ejer lidt over 29 procent af aktierne i det kriseramte selskab, mens det ejer 49 procent af Alitalia.

Air Berlin havde sidste år et underskud på 782 mio. euro (5,8 mia. kr.) og har i de seneste seks år tabt 2,7 mia. euro (20 mia. kr.).

Air Berlin er strategisk vigtigt for Etihad, blandt andet fordi samarbejdet mellem de to selskaber giver Etihad adgang til det store tyske marked.

Air Berlin lancerede en ny strategi i efteråret 2016 og er i gang med en større turnaround, der skal ændre selskabet fra et underskudsgivende ”hybrid”-selskab, der opererer i flere segmenter, til et effektivt netværksselskab med lave omkostninger. Planen indebærer blandt andet langt færre fly og omstilling til en ren Airbus-flåde.

Ifølge tyske medier er Air Berlin i forhandlinger med Delta Air Lines og kinesiske Hainan Airlines om mulige partnerskaber. Air Berlin er en del af Oneworld-alliancen, der blandt andet tæller American Airlines, mens Delta er en del af SkyTeam. Air Berlin har i forvejen et codeshare-samarbejde med Hainan Airlines.