EU enig om klimaundtagelse for fly

Europaparlamentet og EUs medlemslande er enedes om en forlængelse af undtagelsen for flyvninger til og fra lande uden for EU fra EUs handelssystem for CO2-kvoter frem til 2023.

Det tilkendegav Europaparlamentet torsdag. Repræsentanter fra parlamentet, EUs formandsland Estland og EU-kommissionen enedes også om retningslinjer for at beskytte handelssystemerne, hvis markedet oversvømmes af britiske CO2-kvoter i forbindelse med Brexit.

Forlængelsen af undtagelsen gælder til den 31. december 2023, da første fase starter for den internationale flyorganisation ICAOs program for CO2-reduktion og -kompensation.

Kommissionen har også fået til opgave at sikre, at ICAOs system afstemmes med EUs, så samme regler gælder for både flyvninger i EU og til og fra lande uden for EU.

”Det ser ud til, at flysektoren får tilsvarende regler som EUs CO2-kvoter”, siger parlamentets ansvarlige, britiske Julie Girling.

Kompromis’et skal nu formelt godkendes af EU-landene i ministerrådet og hele Europaparlamentet.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.