EU-hjælp til flyselskaberne

Reglerne betyder, at de selskaber, der har sikret sig start og landingsslots i en lufthavn, er prigtige til at udnytte dem alle i 80% af tilfældene, da de slots’ene ellers ville gå tabt, skriver business.dk.

 

Kampen om de bedste slots til de rette tider er intens, og det har gennem den seneste tid ført til, at flere flyselskaber har følt sig presset til at udnytte slots selv om passagertallet har været alt for lavt til at retfærdiggøre en flyvning netop da.

 

Suspensionen af reglen gør, at flyselskaberne kan tillade sig at justere deres fartplaner i 2010 uden at risikere at miste de slots, der ligger allerbedst og bevare dem indtil passagertallene stiger igen og flyene med de gode slots kan fyldes igen.

 

Ifølge transportminister Lars Barfoed er det den ekstraordinære markedssituation, der har fået EUs transportministre til at træffe afgørelsen. Slot-ordningen skal sikre konkurrencen, så alle udnytter deres afgange, men klimamæssigt er det uhensigtsmæssigt, at flyve med halvtomme fly.

 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.