EU-Parlamentet forlænger klima-undtagelse for fly

Parlamentet vedtog onsdag en forlængelse af den klima-undtagelse, der gælder flyvninger til og fra lande uden for EU og undgår dermed kvoter og erstatningskøb for CO2 udslip frem til 2020.  

Forlængelsen sker mens man venter på at aftalen mellem 65 lande i den internationale luftfartsorganisation  ICAO skal træde i kraft.

Anledningen til den forlængede undtagelse er, at flyselskaber uden for EU ikke skal opnå konkurrencefordele.

Indtil videre omfattes kun flyvninger internt i EU af handelssystemet med CO2-kvoter, både for EU-baserede flyselskaber og andre selskaber.

Flyselskaber klimakompenserer deres udslip gennem køb af ’udslipskvoter’. Penge fra disse kvoter investeres i projekter, som reducerer udslip andre steder, for eksempel vedvarende energi.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.