EU-Parlamentet vil have visumtvang for amerikanere

Et flertal i EU-Parlamentet kræver, at EU-kommissionen midlertidigt indfører visumpligt for alle amerikanske borgere, der vil besøge EU-landene og dermed følge op på et gammelt løfte..

I april 2014 krævede EU-Kommissionen, at USA skulle droppe kravet om, at EU-borgere fra Polen, Kroatien, Cypern, Bulgarien og Rumænien skal have visum for at komme ind i USA. Dengang havde fire andre lande også visumkrav over for nogle EU-lande, men siden har Australien, Brunei og Japan ophævet deres visumkrav. Canada har meddelt, at bulgarere og rumænere frit kan rejse ind fra december i år, skriver jyllands-posten.dk.

Kommissionen har noteret sig parlamentets afstemning, oplyser en talsmand til Ritzau. EUs migrationskommissær og indenrigskommissær, Dimitris Avramopoulos, var for nylig i USA for at drøfte sagen igen, efter Trump har overtaget præsidentembedet. Vores vurdering har ikke ændret sig, og vi vil fortsætte drøftelserne, siger talsmanden.

Danmark og de fleste andre lande er på USAs liste over lande, hvis borgere ikke skal have visum, men de fem EU-lande er ikke med på listen, fordi de ikke opfylder USAs krav om, at mindre end 3% får afslag på en visumansøgning.

Ifølge netmediet Euractiv indførte EU i 2014 regler, der betyder, at EU håndterer visumsager i fællesskab – især sager, hvor andre lande ’udsætter EU-borgere for forskelsbehandling’.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.