EU Præsident vil have skærpet flykontrol

Donald-Tusk1

Donald Tusk.

TERROR: Den ny chef for EU Kommissionen, polske Donald Tusk, opfordrer europæiske flyselskaber til udveksling af data for passagerer, som det kendes fra USA. To af terroristerne i Paris ville være nægtet adgang til Amerika.

Den ny chef for EU Kommissionen, også kaldet EU præsident, Donald Tusk, opfordrer nu Europa Parlamentet til at stemme ja til et forslag om datakontrol af passagerer på fællesskabernes fly i alle 28 lande.

Det skete forleden på en konference i Riga i anledning af, at Letland de næste seks måneder har formandsskabet i unionen. Forslaget har nu skøjtet frem og tilbage i Parlamentet i næsten to år uden at få flertal. Fordi det efter mange medlemmers mening er et angreb på borgernes privatliv.

Donald Tusk sagde, at han vil samle EU’s lovgivere i Strasbourg, og med baggrund i terroristernes handlinger i Paris igen forsøge at finde frem til et acceptabelt forslag, som kan få flertal i de 28 lande.

Hans forslag får endnu mere aktualitet i betragtning af, at to af terroristerne i Paris allerede stod på tilsvarende advarselslister i USA og derfor ville være nægtet indrejsetilladelse.

Fra flyselskabernes side i EU har der ikke været begejstring for at indføre mere kontrol med passagererne, end der allerede er i forvejen.