EU stopper den danske grænsekontrol

I maj forlængede EU-landene muligheden for grænsekontrol med seks måneder, men når den udløber 12. november er det slut. I stedet for arbejdes der på at lave nye regler for grænsekontrol i Schengen-området.

“Der kommer ikke nogen forlængelse. Grænsekontrollen slutter om to måneder. Forholdende for at godkende den findes ikke længere,” sagde EUs migrationskommisær, Dimitris Avramopolus på et pressemøde i Bruxelles i gør.

Grænsekontrollen blev indført 4. januar 2016 og er blevet forlænget flere gange. Ophøret af grænsekontrollen gælder Sverige, Danmark, Norge, Tyskland og Østrig.

Dimitris Avramopolus sagde også, at EU-Kommissionen arbejder på et udspil til en ændring af de nuværende regler. Kommissionen peger også på, at landene eksempelvis kan styrke politiets kontrol ved grænseområderne, når kontrollen udløber.

 

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.