EU undersøger biludlejningsfirmaer

biludlejningBILUDLEJNING: Stigende klager om ugennemsigtige priser og lejevilkår har fået Europas førende biludlejningsselskaber til at acceptere, at EU kigger dem efter, bl.a. i deres ageren overfor kunderne.

De store biludlejere i Europa – Avis-Budget, Enterprise, Europcar, Hertz og Sixt – forsikrer EU, at de vil øge deres indsats. Det kan bl.a. være ved at skabe større klarhed om forsikringer, om hvor meget brændstof bilen skal have ved returneringen, fairness ved behandling af skader på bilen og mere gennemsigtig prissætning.

Der har ifølge nyhedsbureauet Reuters været stor stigning af forbrugerklager over biludlejningsselskaberne det seneste par år.

EU’s kommissær for bl.a. forbrugerrettigheder, Vera Jourova, siger: “Booking af udlejningsbil online, at leje den i et land og aflevere den i et andet, burde være ganske simpelt. Men desværre er udlejningsvilkår og betingelser til tider vage og mangler klarhed. Det giver ofte forbrugerne uventede ekstra omkostninger.”

EU-kommissæren tilføjer: ”Europas fem store biludlejningsselskaber har nu lovet at forbedre deres informationsniveau og gøre udlejningsvilkår og betingelser mere fair overfor kunderne.”

De samlede forbedringer skal nu indarbejdes hos biludlejningsselskaberne og forventes på plads inden årets udgang.