EU vil have mere info om flypassagerer

0

københavns lufthavn, ventetid, passagerer, sikkerhedskontrolLUFTFART: Europaparlamentet godkender ny lovgivning om, at flyselskaber skal give flere data om passagerer til myndighederne, bl.a. hvordan de betalte for billetten. Ændringen kommer bl.a. for at afsløre ekstremister, der rejser til Syrien og Irak for at kæmpe for terrororganisation Islamisk Stat.

EU-landene er ivrige for at forhindre borgere i at rejse til Syrien, Irak osv. for at tilslutte sig Islamisk Stat – og vende endnu mere ekstremistiske tilbage med ønske om at angribe mål i Europa.

Gennem to år har EU Parlamentet modsat sig, at der skal udleveres en lang række informationer om flypassagerer til myndighederne når de flyver ud af Europa.

Men bl.a. efter terrorangrebet i januar i Paris på det satiriske blad Charlie Hebdo, hvor 13 medarbejdere blev dræbt, har flertallet i parlamentet skiftet holdning – og forleden godkendte det, at flyselskaber skal udlevere flere informationer om sine rejsende. Nu skal de enkelte EU-lande finjustere ændringerne, inden de bliver til fælles EU-lovgivning.

Blandt de informationer, flyselskaber fremover skal videregive til myndighederne er deres sæde på flyet, kontaktoplysninger, rejsedetaljer og hvordan de betalte for billetten.

 

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz